Det är aldrig för sent att förnya sig, det gäller i livets olika skeenden att nyfikenheten leder kanske till förnyelse. Om man nu bortser från den "eventuella regeringens" tillkomst där det mer handlar om att rädda det som är beprövat och inövat. Jag är en envis och trogen centerpartist, mer av gammal vana.

På den tid då min debut som röstberättiga yngling tog sin början, hade vi fortfarande bönder med rätt att leva, sitt egna liv och därmed försörja sig. Det socialdemokratiska begynnande nymodigheterna, att bönder skulle avstå, eller slå ihop sina ägodelar till större enheter. Om det skulle visa sig att det blev knalt, med maten fans ju Danmark nästgårds.

Dåvarande jordbruksminister Svante Lundqvist ansåg att bönder var mer till skada, än till nytta. Den nyskapelsen gav ett upphov till att i varje fall jag, blev mer säker på att det parti som stod upp för decentralisering var det parti jag ville lämna min röst till. Det har fortsatt så.

Man förändrar utan att tänka, eller tanken sitter inte hos samma person som kommer på idéer. Ser vi på Elbilar som nu tillverkas i Norge undrar jag, var får man elen till bilarna ifrån? kommer man nu att producera el men hjälp av oljekraftverk, från olja som man har överflöd av i Norge? Är det eller kommer man öppna någon kolgruva i Afrika, där man hämtar delar till batterierna.

Har man vunnit något med att avstå från bensin bilar. Att göra dem effektivare är kanske en nyskapande idé. Att gå omvägen genom elbilar kanske lurar oss. Och är det något nytt för framtiden. Solceller på biltaken eller motorhuven kombinerat med något lägre effekt på motorer. Kanske kunde skapa bättre förutsättningar för framtiden. Jag bara undrar?