Sång och frihet, en bra dag sjunger vi tillsammans. Det känns behagligt att kunna förmedla något vi har gemensamt. Melodierna sitter i en annan del av hjärnan tydligen och inverkar inte negativt, på lusten att sjunga. Vi berör av att "samtalen" finns där och att vi kan förstå det mesta av det som just då rör sig i vårt medvetande.

Som anhörig och ett stort behov av kontroll, men som egentligen upplevs av dig som bra. Att ifrågasätta om det går att göra annorlunda, faller av sig självt. Jag reagerar över dina blåmärken på handlederna och kan tycka att man kanske inte skall hålla så hårt, när man vill styra situationen.

På frågan svarar personalen, att man är rädd för att du skall falla, vilket inte händer när jag är med. Små kan tyckas vara bagateller för var och en ,men inte för mig. Jag är mycket noggrann vad det gäller ditt välbefinnande, därför reagerar jag, och blir därmed mindre omtyckt av personal.

Självklar bedyrar man att man gör så gott man kan, och är mycket intresserad av att de boende skall må bra. Det är självklart, tycker jag men somliga prioriterar gärna sin mobil, och sina raster än ser om någon behöver ett toalettbesök. Men en bra dag var det igår du var pigg och vaken i stort sett hela dagen. Sång och frihet.