Var det nödvändigt frågar jag mig, svaret blir som tidigare ingen vet. Varken du eller jag kände något särskilt utan lät oss underkasta oss folkhälsomyndigetens beslut. Vårt liv är att betrakta som paus utan reklam. Det går på tomgång. Du sover genom våta träffar ,jag är nöjd med att vi träffas, en tryckning i handen är nog för att vi på något sätt -inbillar jag mig har en kontakt. Det räddar en stor del av min dag och de små enkla sysslor jag eventuelle planerar kan mycket väl vänta till nästa dag.

Om livet är tråkigt? nej då men enkelt. Jag satte mig framför TV ,vilket är en stor del av min sysselsättning. Jag hade tillagat blodpudding  med tillhörande fläsk eller bacon, utan lingonsylt Ett glas vin till anrättningen. Jag tänkte mellan tuggorna Varför sitter jag här ensam och tvingar i mig mat, som jag egentligen inte tycker bra om. Varför sitter jag inte på pizzerian, och ser en del människor?

Saken är enkel jag vill vara ensam jag trivs med mig själv ,det är inte säkert att jag skulle göra det med några andra människor. Det skulle vara olyckligt att tänka sig sitta tillsammans och inte gilla det. Risken är stor att jag reagerar så. Den enda jag kan tänka mig här och nu är dig min kära hustru. Men den tiden har runnit undan, vi blir inte i den situationen mer. När mörkret nu faller här i Malå och man hotar med snö i morgon är det en början på något nytt  Det stavas vinter.

Lägenhet nummer 1004 Furugatan 5 939 32 Malå där bor jag det är en etta med kök bra och lagom för mig. Jag upptäckte för någon vecka sedan att mellan klockan 2300 - 0400 var elementen avstängda det var kallt på morgonen och duscha var inte att tänka på. Jag kontaktade Malåbostäder om orsaken till värmeförlusten samtidigt som jag påminde om att vi betalar hyra och i den ingår värmen, det står inget om att det bara är under dagtid. Till att börja med förstod de inte, och de hade  minsann värmen påslagen. Efter ytterligare några envisa mail kom då ett besked att en tekniker skulle under söka problemet. Natten efter var det värme i elementen. Jag frågade vaktmästaren för jag är ju misstänksam av mig. Hur kommer det sig. Jo svarade han det går att stänga av nattetid det tjänar kommunen eller bostadsbolaget ganska mycket på.???? Men vi betalar ändå full hyra eller hur? jo visst svarade han.