Ibland när man råkar läsa, och skumma igenom de olika trådarna på Facebook undrar man om det är ett främmande land man bor i. I varje fall är inte språket bekant för mig. Min mamma lärde mig vissa regler för att umgås med andra människor. Hon tyckte jag skulle vara vänlig och använda ord som jag förstod. Samtidigt avskydde hon att  sätta människor i vissa fack eller nedvärdera deras existens. Tänk att det kommer jag ihåg trots att det är mer än 70 år sedan hon sa det.

Nu läser jag sida upp och sida ner hur man kallar högutbildade människor för idioter mm. jag vill inte ägna för mycket tid åt alla okvädingsord. Man förfasas sig i botten om invandrarna och vad de kan ställa till med ,ja hela samhället tycks vara på väg att falla på grund av den invandring som skedde 2015. Man nämner eller vill inte nämna all den invandring som skett under många år till Sverige, Finnar bara ett exempel. Vad gav det för resultat ,jo de arbetar och tjänar sitt uppehälle. som d flesta andra

Det omedelbara rädslan är faktiskt vi svenskar, som ägnar sig åt den typen av skriverier, för jag frågar mig bara vad blir nästa steg. Om man läser den hat flod som kommer med Facebooks goda minne kan vara en farlig väg att vistas på. Min mammas ord klingar ännu starkare och ibland vill man dra täcket över huvudet och gömma sig. Jag träffar invandrare varje dag som aldrig skulle komma på tanken att använda den typen av ord och skriverier. Är vi så begränsade i vårt ordförråd, ja det är synd ......