Gnäll är ett gammalt ord som är användbart i många sammanhang, dörrar gnäller, hundar och bebisar gnäller, och jag gnäller.

Efter det att FC och andra medier kommit till oss (tack gode gud) verkar det som om att människor kan tycka och ha synpunkter på det mesta. Jag tror vi överskattar våra synpunkters värde,  ingen håller med utan det blir, tvärt om. Men det har inte blivit bättre argument, bara flera. 

Jag har sysslat med Gnäll.  Ni har säker hört en dörr som gnäller eller ett hjul på skottkärran eller något annat, eller mig. Man blir till slut irriterad och går för att hämta en oljekanna och smörjer det som gnäller, man måste göra något åt det.  Det var  så jag tänkte att om jag gnäller på sakernas tillstånd, så till slut blir man irriterad och gör något åt det.

Varm mat till de äldre och sjuka som inte själva kan säga ifrån. Jag gnäller varje dag och personalen måste skriva rapport till köket.

Svinn på flera 100 000 kronor /år jag gnäller om det så fort jag ser  ser föreståndaren,( hon är synbart irriterad). Hon måste smörja det som gnäller.  osv

Ordet gnäll är fortfarande mycket gångbart, och jag har det inbyggt i Mitt DNA.

Idag hade jag svår att gnälla för man bjöd mig på kaffe och en kaka och min hustru var vaken och lyssnade på musik  det var 31 -   det kan man gnälla på. Dubbla kalsonger under promenaden.