Det var inte så förtvivlat länge sedan jag skev och gav ut den här boken, Men man köper den inte i den omfattning den är värld och underhållande. Det historiska live på 1600 talet borde man gilla. Som jag fått höra är den lättläst och intressant. Det roar mig att de som uttalat sig om boken ändå kunnat räkna in en intressant och givande läsupplevelse. Boken handlar mest om den då, 57 årige Pierre Paul Riquet. Saken är den att det till att börja med var en galen idé, ja man ansåg i vissa dåtiden förnäma och religiösa  kretsar att han var galen. Medan man hos folket i allmänhet betraktades som ett geni. 

Boken handlar om ett av världen mest sevärda kanal i södra Frankrike  och därtill utmärkts som världsarv. Man kan också konstatera att kanalen inte som helhet varit stängd på 350 år och trafikeras fortfarande av fritidsbåtar. Tanken som Riquet hade var faktiskt en transportled från Atlanten till Medelhavet. som det nu var på 1600 talet fick man frakta varor som skulle till Spanien runt Iberiska halvön viket var både tidsödande och farligt ,bara hälften av båtar och manskap kom fram. Canal du Midi skulle därför bli en säkrare transportväg.

Nu blev det ju att sätta sig över många hinder inte minst ortsbefolkningen, som var rädd för att bl av med en del mark för ändamålet, och Riquet fick anstränga sig för att övertyga med fördelarna. Ett annat hinder var militären den dåvarande kungen Ludvig den XIV hade bara en tanke i huvudet, ungefär som nu Putin har, Att kriga och lägga under sig länder och styra dem.( Det var inte bättre förr) Det fanns många andra praktiska hinder att lösa men envisheten kom att hjälpa honom. Men han sa själv att "Jag har byggd en kanal som ekonomiskt dränkt mig själv och min familj". Jag är övertygad om att det finns något alla kan gilla i berättelsen. Det finna att köpa hos mig skriv adress foto39bert@gmail.com sätt in 180 kronor på 0708 380250 så kommer boken. eller  e Bokförlag Gullestad. eller bokhandlarna på nätet/bert