Man kan undra varför det var mer populärt att skriva böcker tidigare och få dem sålda? Jo det är ganska enkelt man har minskat läslusten ,man vill lyssna istället eller att bli underhållen på annat sätt än att själv läsa. Man har på några år minskat läsning av böcker med 30 %. Talböcker ökar istället så själva intresset finns fortfarande det är bara sättet man vill ta det till sig på som förändrats.

Men för att det skall finnas något att lyssna till måste det finnas berättelser, därme sagt att författarna eller berättarna, det sista till vilket jag tillhör måste skriva sina berättelser och på annat sätt få dem sålda.

Du min kära hustru var under många år flitig i skrivandet, inte bara böcker det var också 100 talet artiklar som kom från din penna. En till synes aldrig sinande energi,  fantasi eller fakta inspirerad, spelade ingen roll du formade det med dina underbara texter. Det finns många som gillade det du författade, och Vi älskar att segla, såldes i över 6000 exemplar, medan Friskt Vågat höll sig runt 4000. Däremot har det knappast fått rättvist av Vårt liv ombord. Den boken säljes fortfarande men med ganska få exemplar. Mina böcker skall vi inte tala om i detta sammanhang det finns inte den känsla kvar att berätta då du inte kan dela upplevelser med mig. Kanalbyggnaren  Pierre Paul Riquet var den sista gemensamma recherchen och den har jag skrivit med mina ord. Jag saknar den fullständiga versionen där vi var två.

De tre vi ser i dag kan nu köpas som E-bok Medan Vårt liv ombord finns på Vulkan eller Adlibris eller mina böcker på www.bod.se/bokshop. Vi ses om en stund min vän.