Man älskar sin bygd av olika anledningar. Att bara titta ut genom sitt fönster kan ge tillräcklig tillfredställelse. Det finns andra tecken som också är avgörande. Till exempel blir man gladare och lyckligare över en fin utsikt. Just här i vår ort finns den, man kan se långt det finns inga begränsningar. Man ser hela världen från sin höjd. Det är det man älskar med sin bygd.

Jämförelser är kanske oförskämt att göra, de flesta som valt sin bostadsort har haft ett skäl  till valet. Det blir ju fel om någon påstår att det är galet valt. man kan bara själv avgöra var man vill bo. Den här utsikten får man om man går upp ett stycke på Tjamstabacken i Malå. Man ser bara skog och åter skog, går man lite närmare får det en annan betydelse där finns små gårdar och vattendrag eller kanske en vidsträckt sjö.

Under gårdagen var mitt humör sämre än vad det är i dag, givetvis är det ditt välbefinnande som sätter ribban på dagen. Du måste må bra du måste få den vård du är berättigad till. Igår var det en seg och lite ointressant personal som struntade i att du behövde få sträcka ut dig på sängen de var nästan en timme sena. Jag påpekade givetvis det med min lite höga stämma. Jag letade efter personal de satt på ett annat rum och pratade. 

Samtidigt hade jag under några dagar sett att man slarvade med munskydden genom att kasta dem i en papperskorg invid dörren riskerade de att om smittan kom in så var det farligt. Det skall finnas ett lock på soptunnan. Föreståndaren sa det behövdes inte. Jag var ju redan sur så jag betonade att det skulle det vara Nej så hon Jo sa jag sedan släppte hon ut mig, eller rättare sagt körde ut mig.

Resultat: idag var personalen var inne och frågade två gånger om allt var bra, och man tog hand om dig tidigt som sig bör. Soptunnan var ditställd med lock och man kunde trampa upp locket man kände en framgång.men om inte vi anhöriga reagerar då finns det risker. Vi var ute bara en halv timme idag för att fånga lite sol, det var skönt tyckte du. En bra dag jag är nöjd. Vi ses i morgon min vän.