Nu har vi under ett par dagar  haft det riktigt kallt. ner mot 30 grader. Man är lite ovan det någon vecka eller så innan kroppen har godkänt kylan. Långkalsonger och ibland täckbyxor ä r lämpligt att plocka fram. I övrigt är allt nästan som vanligt här uppe i norr. Inget stort har hänt vad jag vet. jag är inte ute så mycket efter att jag lämnat boendet på eftermiddagen och min fru går jag hem. Städar lite om det kan behövas läser och skriver.

Just nu är jag inne på ett par projekt om mat bättre och varm mat är parollen. Samtidigt är matsvinnet på Boendet under lupp, ja min lupp alltså. Ja som ni förstår är det inte speciellt  populära ämnen jag söker upp ,men ganska intressanta. Jag samlar inte heller på vänner inom kommunen och dess ansvariga, det är kanske många som ändå tänker en tanke till innan man beslutar om nästa ekonomiska reform eller indragning. 

Fördelarna med kylan är att man kan sitta inne och läsa en hel del och det kan i vissa fall betyda någon form av utbildning. En del intressanta möjligheter dyker upp och man får många impulser. Nu börjar jag tänka på husvagnsfix. Det som skall bli det nya inom mitt gebit att rulla runt i fjälltrakten och uppleva skönheten med skog och natur in på bara skinnet. 

Kanske det ändå blir den sista resan jag gör en kort sådan men ändå, något att minnas och reflektera över. man kan inte stanna förrän det är stopp. Ja stopp ja. Idag tog jag bilen skulle handla en del och min cykel står på vinden i värmen för det är slut cyklat för i år. Jag åkte därför till coop i Malå Bilen fick gå medan jag hämtade vad jag behövde Satte mig i bilen den stannade gick inte att starta igen. Jag gick till min hustru sannade där i 3 timmar ,gick tillbaka till bilen utanför Coop. Den startade på en gång. Nu står den under tak med motorvärmare.