Det är en härlig tid i Norrland just nu. Vajorna har kalvat, kalvmärkningen är slutförd. Nu är renarna fria att söka bete. De kommer i flock mygg och broms irriterar. De söker sig till vägarna för att det blåser alltid lite och de blir mindre angripna. Men det har en baksida givetvis, visserligen följer kalvarna än så länge vajorna och på så sätt skyddas de. men om någon månad då de blivit större kan det hända att de söker sin föda på egen hand. Då kan det bli lite problem att se dem för bilförare som har för bråttom. Då sker det olyckor. Så det är läge att ta det försiktigt.

Vi får vara glada att vi har dessa fina djur omkring oss och att de får och kan nyttja naturens tillgångar. Jag tycker de är fina djur och kloka. Nu när semestertrafiken sätter igång på allvar är det bra med att ta god tid på sig det är mycket vacker att se denna årstid. Myrarna blommar och det ser inbjudande ut ,myggplågan är inte alls så omfattande i år. Man kan stanna på en rastplats och fika utan att bli uppäten av mygg men en spray flaska myggmedel kan man ta med sig.

Norrland välkomnar alla och det är gott om plats, fina rastplatser och vackra sjöar köp ett fiskekort och ta fram kastspöet ,kanske en öring blir till en god middag.

Jag tycker att du var piggare idag, min lilla fru och du hade ett leende på läpparna det uppskattade jag ,för det är inte så många gånger det hänt men du tyckte ändå att vi hade en trevlig stund ute och sedan fika inne. Du ville inte somna efter fikat idag. Ett gott tecken om det är så att ditt förhöjda sockervärde har gjort dig tröttare så undrar jag varför man inte kollat det tidigare ,som jag har tjatat. Vi hoppas komma tillrätta med detta nu Du får en liten del insulin. på morgonen. Som vanligt kommer jag till dig .