Det snöar och vägarna är än så länge oplogade, man kanske kör under natten annars får man ta på sig skor med högre skaft.

Ingen dag är den andra lik, jag vill påstå att det finns många saker att hänga upp sig på men samtidigt kan man också se att det finns en del glädje ämnen. Så är det inte med mat och framförallt varm sådan, då det ofta är kallt när de tar de sista tuggorna. Ja många på boendet äter sakta och därför blir maten kall. I andra fall blir den kall redan vid start på grund av att mat som håller enligt mätning och föreskrifter 60 grader serveras på en kall tallrik där försvinner värmen. Nu har jag påpekat det givetvis men man hävdar att det serveras varm mat? jag har flera gånger matat min fru och senast var det blodpudding med fläsk och lingonsylt. Inget av detta var varmt. Det är en hälsorisk.

Nåja man skall väl ha något att göra och reta sig på, men också ansvaret jag känner inte bara för mig själv utan även för min kära hustru. Jag är ju hennes hjärna nu och även talet jag vet vad hon gillar och jag eftersträvar att hon skal ha det gott.

Nya ämnen dyker ständigt upp, jag kan väl släppa en del och det går en vecka jag ser problemen kopplar dem till mitt eget lösningsmedel för att hitta orsaken. När jag närmar mig problemet kan jag inte släppa det. Jag låter därför lite tjatig och många ändrar sin attityd mot mig, Det svåraste är är människor med makt inom stat och kommun, de kan ju inte diskutera som vi vanliga gör utan de måste följa vissa upprättade regler. Där blir jag lite ställd, det kan vara mycket simpla små saker jag reagerat på men som inte går att få ändring på. EX jag sa en dag till föreståndaren att man behöver inte slösa med servetter eller haklappar. Till varje patient går det åt minst 6-7 haklappar i plast per dag ,det går att använda om de är rena och inte solkiga. samt att använda en rulle papper i stället för servetter att torka sig om munnen med efter måltid. Hon svarade det är försumbart,( skattepengarna från oss betalare kommer man behöver inte snåla.)

På Sörgården tar man inte som på restauranger tillbaka returer och använder fullt riktig mat som varit förpackade och under kyla utan man slänger det i soporna 10-20 portioner riktig mat slängs. Jag försökte räkna ut vad kostnaden kunde bli. på 365 dagar 50 till 60 000 kronor.  Men det är försumbart menar ansvariga. Det finns många liknande problem som dagligen dyker upp och jag undrar om inte världen behöver några epidemier i blan d för att stanna upp.