Vi närmar oss en tid när tankar kommer och går, hur kommer man att klara kommande vinter. Allt blir ju så mycket annorlunda när det är ljust 4-5 timmar per dygn. Allt man skall göra under dagtid får koncentreras till dessa timmar. Men det blir troligen som tidigare.

Du min kära vän som numera inte behöver oroas för något, det finns personal som tar hand om det, antingen det är vinter eller sommar. Mina besök hos dig blir längre och längre. Idag somnade inte du när man lagt dig, som vanligt är. Men jag satt på stolen intill dig och jag somnade istället, Klockan halv 4 kom personalen för att ta upp dig. Jag cyklade hem.

Du får lyssna på musik anpassad till låtar som du är uppvuxen med, men du reagerar inte på det men ett litet leende kan ibland komma, det är ändå positivt. Jag tänker ofta när jag sitter hos dig i 3 timmar. det är helt tyst. Vi som bubblade av samtal och hade så mycket att säga varandra har nu blivit helt tysta. det är en märklig sjukdom. Den ena funktionen efter den andra slås ut. Vi kunde sitta och prata en hel natt när det begav sig och du talade som ett rinnande vatten. Nu finns det inte mer inga ord finns kvar de är borta. Jag saknar det. 

Igår blev jag lite arg på föreståndaren, det har varit bra länge  nu men jag har ju tjatat om bättre mat och anser boxarna man kör och lagrar maten i förstör maten. Boxarna kan hålla 60 grader, det är rekommendationer  från socialstyrelsen säger man. När jag kom igår så stod boxen med mat till 20 patienter med kontakt i väggen 79 grader och det var fisk som serverades. Jag påpekade för henne att maten är förstörd. Nej säger hon givetvis. Alla som någon gång lagat till en fisk vet att om stek eller koktiden överstiger 6-10 minuter är den i regel överkokt.

 Här lagas  fisken klockan 8 på morgonen i skolans kök transporteras  och serveras kl 1200. Idag fick jag tillbaka det, hon var sur och sa du kommer väl ihåg att anmäla dig när du kommer så personalen kan hämta dig. Nej sa jag jag har ju egen nyckel, är här varje dag och där uppe sitter en personal klockan 12 och matar någon,  resten av personalen är på rast. Jag vill inte störa den som sitter och matar, utan går in själv, med munskydd. 

Då får du komma en annan tid så personal kan hämta dig sa hon, och slog igen dörren. Vi har inte samma ideer, jag frågade dagen före varför hon inte har munskydd. när hon går runt i lokalerna. Men jag tar ju inte i några patienter. Nej men just attityden vad ger det för signal till din personal som är tvingade att bära munskydd. Nåja annars är det bra och vilsamt i min kära hustrus lägenhet, Jag har skrivit färdigt Romanen den har tillkommit uteslutande uppe hos min kära. Nu håller jag på att rubrik sätta senare hoppas jag få ett par bra läsare som är hygglig och rättar och har synpunkter så det kan bli en del strykningar annars tycker jag den är bra, spännande och lite annorlunda. Kommer imorgon som vanligt min vän.