" Om jag håller mig runt ekvatorn där temperaturen är gynnsam för mig, och håller en bra diet, kan jag både hissa segel och hålla i en skruvmejsel" ja så berättade Asserbäck med sin göteborgska humor. Han led nämligen av hösnuva ,ledgångsreumatism samt allergi för det mesta. Denne gentleman hann segla jorden runt och tillbringa en tid hos konungen på Pago Pago där han fick stanna på grund av att man tyckte synd om honom. Han förevisades för hela ön och de konstaterade att det var den fulaste vita människa de någonsin sett. Tårarna kom i Asserbäck ögon ,de blev mina vänner, de födde upp honom under 6 månader. när han seglade in till öarna vägde han 45 kg. Ja det och mycket mer står att läsa i vår bok Vårt liv ombord.

Sur Le Pont d`Avignon....... Bron liksom de gigantiska påvepalatset innanför  stadsmurarna växlade färg i dagsljuset och bron speglade sig i floden  och fick fina skuggor i solnedgången. Hela Avignons innerstad var under Juli månad en stor scen eftersom  det hölls en kulturfestival. Konstnärer av alla de slag dygnet runt erbjöd sina alster. Om man tar kanalerna upp eller ned genom Europa kan man rekommendera ett stopp i Avignon eller bara läsa om det i boken ovan.

 Jag har ett antal av böckerna hemma och de kan köpas dedicerade av mig för 200 kronor, mycken läsning.  Lämna adressen på foto39bert@gmail.com och svischa på mitt telefon nummer 0708 380250 och boken kommer på några dagar.