Scenen behöver inte vara full med musikanter för att det skall vara njutbart att lyssna. Härlig musik och briljant hanterat. Dur spelet Mats Lundberg och dragspelet Av Mauri Eira klingade så mäktigt och mycket( om man nu kan säga att dragspel klingar) men jag påstår det. Att ensam är stark kunde Piteås stora dragspelare bjuda. Nittio år och trakterat spelet sedan 8 års ålder. Det har runnit några toner igenom hans dragspel. Han omtalade också att nuvarande dragspel han spelar på har ett pris på 100 000 kronor. han betalade för 20 år sedan 5600 kronor och det låter lika bra.

Årets tillställning och det 13 året samlade inte riktigt så mycket folk som under tidigare år, men sammantaget får man kanske vara nöjd, vi har ju väder här också och vägar som är att betrakta som bandyplaner med snabb slipad is. Middagen serverades en kvart tidigare folk var hungriga och blev tunnare och tunnare för kön var onödigt lång ,och långsam. men mitt sätt att se är det, om det varit på mina restauranger en katastrof, att folk sist i den långa kön, får vänta nästan timme för att få mat. Det går att lösa ,att man aldrig behöver vänta, utan får mat direkt. Jag har lämnat förslag ,men här ändrar man inte på något, "så har vi alltid  gjort så får det bli ni får stå i trappen och vara hungriga."

Musikstunden var utmärkt och trots att vi hört den musiken så många gånger blir det en skön känsla i magen och lugnet får fäste.